Lleidatans per la Igualtat i la Custòdia Compartida no és una associació, tan sols un grup de persones que realitzem aquest bloc i diverses activitats a la nostra ciutat, amb la intenció de denunciar de manera pública les injustícies que pateixen els pares separats, davant d'una llei desigual i injusta. Us convidem a col • laborar de forma activa amb aquest mitjà informatiu, podeu fer-ho enviant notícies, escrits o el que considereu oportú, aquest espai està obert al debat, per la qual cosa considerem que la teva opinió és important.

Podeu col.laborar enviant el que us vingui de gust a: custodiaresponsable@gmail.com

Gràcies per col.laborar


[Lleida]Una jutge s'avança a la llei i atorga un règim de custòdia compartida

viernes, 18 de junio de 2010

La titular del jutjat de primera instància número 7 de Lleida ha dictat una interlocutòria pionera a la província en què atorga un règim de custòdia compartida avançant-se a la llei que el Parlament de Catalunya està tramitant. La jutge atorga un ampli règim de visites al pare perquè "és el sistema més semblant a la custòdia compartida que el pare pretén i a la qual s'ha de tendir en un futur segons les noves propostes legislatives, de manera que aquesta serà una situació provisional que permetrà al pare i a la mare adaptar-se a la nova realitat".


A més, la magistrada creu que la mare "no ha estat gaire generosa". El pare, representat per l'advocat Enric Rubio, va sol·licitar la custòdia compartida. Però la mare no només s'hi va negar sinó que va sol·licitar un "règim de visites restrictiu". La jutge destaca que per fixar el règim de visites s'ha de tindre en compte "qui és el progenitor més generós, entenent per tal el que facilita millor la relació dels fills amb l'altre".

A més, la jutge afirma que la mare "ha deixat el pare pràcticament com un inepte". "Ell no la cuidarà [la nena], no sap fer-ho", va afirmar en la vista prèvia. De fet, la mare va arribar a argumentar la negativa a la custòdia compartida amb motius com que "a casa dels avis no hi ha aire condicionat o que no tenen tancada la piscina." Però la jutge descarta els arguments de la mare i considera el pare capacitat per cuidar la nena. "La predisposició negativa de la mare cap al pare i la família paterna podria ser perjudicial per a la correcta relació de la menor amb la seua família paterna", assenyala la interlocutòria. Precisament, per aquest motiu, la jutge atorga "un règim ampli des del primer moment perquè la relació de la menor amb el seu pare no es vegi disminuïda".

A més, la magistrada reconeix que opta per aquest règim al considerar que és cap al que "s'ha de tendir en un futur segons les noves propostes legislatives". La jutge es refereix a la reforma del Codi de Família que tramita el Parlament. De fet, la interlocutòria s'hi anticipa, ja que concedeix el règim de visites tot i la falta d'acord. "La falta d'acord no és obstacle per acordar l'esmentat règim de custòdia compartida", diu. El pare podrà veure la menor dos dies intersetmanals.

0 comentarios: