Lleidatans per la Igualtat i la Custòdia Compartida no és una associació, tan sols un grup de persones que realitzem aquest bloc i diverses activitats a la nostra ciutat, amb la intenció de denunciar de manera pública les injustícies que pateixen els pares separats, davant d'una llei desigual i injusta. Us convidem a col • laborar de forma activa amb aquest mitjà informatiu, podeu fer-ho enviant notícies, escrits o el que considereu oportú, aquest espai està obert al debat, per la qual cosa considerem que la teva opinió és important.

Podeu col.laborar enviant el que us vingui de gust a: custodiaresponsable@gmail.com

Gràcies per col.laborar


COMUNICAT DE PREMSA

miércoles, 4 de marzo de 2009

Barcelona a 04 de març de 2009.

Després d’assistir la Ple del Parlament pel que fa a la modificació del Llibre II referent a la Persona i la Família, la Federació Catalana d’Afectats per Divorcis i Separacions (FECADISE) i les associacions que allà estàvem representades volem fer una valoració del que ha succeït i que ja esperàvem.

La consellera Montserrat Tura ha estat reforçant el que més tard seria el discurs del PSC, esmentant la heterogeneïtat de la realitat que ens envolta, pel que fa a la diversitat de famílies i a la distribució de les responsabilitats parentals sense distinció.
CiU ha presentat una esmena a la totalitat amb arguments febles i, fins i tot insultants per a la població catalana. Acusa els catalans de no estar prou preparats per a un canvi legislatiu d’aquest caire, cosa que no ens deixa de semblar un menyspreu cap a la nostra societat, que sempre ha estat pionera social i laboralment. CiU pensa que necessitem anar mica a mica, article a article, per tal que la llei no vagi per davant de la realitat social. Des del nostre punt vista, no deixa de ser una postura demagògica amb altres intencions polítiques. Ens fa la impressió que els nostres fills, la nostra gent gran estan sotmesos als interessos polítics de CiU i el seu desig de governar a Espanya. Tot plegat, la postura de CiU ha estat un seguit de despropòsits i sense sentits, acusant de voler donar urgència a un tema que no el té. Probablement els senyors de CiU no tinguin pressa, però els afectats i, en especial els avis, no tenen massa més temps per perdre en ximpleries palauenques. Quan valen els nostres fills, senyors de CiU? De debò creuen que guanyaran les properes eleccions catalanes i podran retardar aquesta llei fins a la propera legislatura, quan estiguin al capdavant de la Generalitat?

Un cop més, hem de donar un vot de confiança al Govern. El PSC ha mantingut els pactes als que, fins ara, s’ha compromès. Han admès que s’han de fer modificacions al projecte de llei i treballar-lo ben a fons per tal de tenir un text adient amb la realitat del carrer. El PSC, fins i tot, ha fet seves algunes de les nostres reivindicacions: “Els nens no se separen”; “Els avis han de tenir el màxim contacte amb els seus néts”. Esperem que, a partir de la data, seguim treballant pel bé superior del menor.

Pel que fa a ERC i ICV-EUIA, val a dir que han tingut un discurs ambigu i amb poca força. Som conscients dels problemes interns d’aquests dos grups que estan vinculats amb feministes radicals, més lluny de la igualtat i la protecció de les persones que d’una realitat injusta, discriminatòria i més a prop de venjança que de la mediació. Caldrà treballar molt i molt per tal de que aquests lobbys enquistats surtin, pel bé dels partits i, sobretot, pel bé dels ciutadans.

Ciutadans ens ha sorprès presentant esmena a la totalitat doncs, tan sols volien esmenes a l’articulat. Tot i així, volen dir les coses pel seu nom: custòdia compartida i no intoxicar-nos amb més paraules com responsabilitat parental que duen a l’equívoc i a la poca claredat i transparència.

Des de FECADISE volem agrair l’esment dels grups polítics a la nostra presència en l’hemicicle i encoratjar-nos a seguir pressionant, doncs, segons han manifestat, sense nosaltres, aquest projecte de llei no hauria tirat endavant amb tanta empenta. Els volem dir que seguirem treballant perquè la ciutadania tingui la llei que esdevingui justa i adaptada a la realitat de la societat catalana. Serem exigents i no permetrem que es manipuli ni s’amagui sota paraules matusseres la claredat i la misèria d’aquells que són persones i famílies.

Senyors diputats, seran els nostres fills els que els jutjaran.

Núria Sauné Corral

Presidenta ADICC (Associació Dones per la Igualtat i la Custòdia Compartida)

Membre de FECADISE



DNI: 36.984.943 T



Telf: 606.99.38.07

0 comentarios: